Horeca en commerciële toepassingen

Bent u werkzaam in een van onderstaande sectoren en heeft u last van kalkneerslag of biofilm in uw leidingen dan is Scalewatcher Commercial het antwoord.

Horeca, bakkerijen, restaurants, bars, hotels, tandartsen, kapsalons, musea, sauna’s, wasserijen, ziekenhuizen, zwembaden.

Hard water verhoogt het energieverbruik, maakt het noodzakelijk dat apparatuur wordt stilgelegd voor onderhoud en is de oorzaak dat apparatuur te snel moet worden vervangen. Bedrijven, gemeenten of instellingen staan onder toenemende druk om kosten te besparen en efficiënter te werken. Echter dit moet zodanig gebeuren dat ernstig rekening wordt gehouden met de toenemende wetgeving op het gebied van omgevingsvervuiling.

Door jarenlange ervaring in het behandelen van hard water problemen heeft Scalewatcher de behandeling verder ontwikkeld en verfijnd. Bedrijven kunnen nu een schone, effectieve and milieu vriendelijke manier gebruiken voor het verwijderen of voorkomen van kalkneerslag. Vooruitgang in de micro-elektronica heeft Scalewatcher in staat gesteld een systeem te ontwikkelen dat zo klein is dat het kan worden gemonteerd in kleine of normaal niet toegankelijke ruimten. De Scalewatcher Commercial is spatwaterdicht doch kan ook worden geleverd in waterdichte uitvoeringen. De apparatuur kan worden gebruikt voor alle soorten materiaal. De waterleiding hoeft niet te worden geopend om het product te installeren.

Verwarmingselementen, stoomgeneratoren, vaatwasmachines, wasmachines, bierleidingen, koffiezetapparaten, kranen, perculators en douchekoppen worden beschermd door de behandeling.

Bent u werkzaam in een van onderstaande sectoren en heeft u last van kalkneerslag dan is Scalewatcher Commercial het antwoord.

Bakkerijen, restaurants, bars, hotels*, tandartsen, kapsalons, musea, sauna’s, wasserijen, ziekenhuizen, zwembaden.

De voordelen van Scalewatcher op een rijtje:

 • Verlenging van de levensduur van kostbare waterverbruikende apparatuur
 • Lagere energierekeningen
 • Korte investeringsterugbetalingstermijn
 • Verminderde mechanische slijtage
 • Vriendelijk voor het milieu en ongevaarlijk in het gebruik.

Werking Commerciële toepassingen

De uitleg hoe het werkt is dezelfde als voor huishoudelijke, commerciële en industriële toepassingen een korte uitlegt hiervan treft u onder huishoudelijk.

Het belangrijkste effect van de behandeling is dat kleinere en veel meer kristallen worden gevormd in het water, met een afgeronde vorm. Deze zullen niet hechten aan pijpwanden. Het stromende water zal oude kalklagen geleidelijk doen verdwijnen. De behandeling heeft daarom stromend water nodig om effectief te zijn.

Voorbeelden van systemen waar het water niet of nauwelijks stroomt kan men vinden in vaatwassers gebruikt in de HORECA of luchtbevochtigers in o.a. musea. Waar het water verdampt, zullen de kristallen achter blijven op het verdampingsoppervlak als zacht materiaal welke gemakkelijk te verwijderen is zonder gebruik van agressieve middelen.

Werkingsprincipe

Inkomend water dat bevat:

 • Opgeloste mineralen
 • Calcium carbonaat kristallen
 • Verontreinigingen

Behandeld uitstromend water dat bevat:

 • Minder opgeloste mineralen
 • Meer calcium carbonaat kristallen die veel kleiner zijn
 • Verontreinigingen

De calcium carbonaat kristallen kunnen een afmeting hebben van 20 micron en zijn grillig gevormd.

De nieuw gevormde calcium carbonaat kristallen zijn veel kleiner (tot 2 micron) en hebben een afgeronde vorm zonder grillige randen.

Type:

CM2,CM4 (voor gebruik binnenshuis), CMN2, CMN4, CMN8 (voor gebruik buitenshuis)

Contact