Hoe werkt het

Het signaal bevordert de groei van vele kleine calcium carbonaat Elektrisch veld  kristallen met een ronde vorm die zich niet makkelijk hechten aan oppervlakken. Water dat geladen deeltjes, positieve en negatieve mineraalionen en relatief grote calcium carbonaat kristallen met grillige vorm bevat.

Deze kunnen zich gemakkelijk hechten gevolg: Kalkaanslag Het principe van magnetische waterbehandeling is niet nieuw, het eerste patent werd rond 1900 verleend. ScalewatcherGP neemt deze kennis de 21e eeuw binnen met hulp van gepatenteerde technologie. Het elektronische apparaat behandelt het water door het induceren van magnetische en elektrische velden met een continue veranderende frequentie binnen een geoptimaliseerde frequentieband.

Deze werking beïnvloedt de eerste fase van kristalgroei in de bulk van het water, wat resulteert in vele kleine kristallen met een afgeronde vorm, die niet meer zullen hechten aan de wand van pijpleidingen of andere oppervlakken zoals verwarmingselementen van wasmachines en vaatwassers. Zonder behandeling zijn deze kristallen groter en zijn niet afgerond waardoor ze makkelijk hechten. Aangezien er geen nieuwe kalklagen worden gevormd, zullen door de kracht van het behandelde stromende water oude kalklagen tevens geleidelijk verdwijnen.

Patenten: Europees 03571092 / USA 5074998

KIWA rapport

In een uitgekomen Kiwa (overkoepelende organistatie voor waterleidingbedrijven) rapport nr. BTO 200-1, betreffende een onderzoek naar neveneffecten op drinkwater en drinkwaterleidingen, die Scalewatcher zou kunnen hebben, is gebleken dat er geen metalen in het water terechtkomen door de behandeling. Kiwa maakt dan ook geen bezwaar meer tegen het plaatsen van deze apparatuur.