Waterontharding

Waterontharding, er is al veel over geschreven. Wat is de beste keuze, ionen met hars, gereinigd door zout, zout blokken in een wisselaar, een magneet op je leiding kortom heel veel informatie.

Gelukkig hebben we in Nederland weldenkende ondernemers, die logisch kunnen relativeren.

Zout en hete lucht in combinatie met roest is dodelijk voor al uw apparatuur!

Zout en ontharden, tja het klinkt logisch en zal ook zeker werken, maar wat gebeurt er met dat zout? Het zout welke te allen tijde in de leiding zit komt uiteindelijk terecht in bijvoorbeeld uw combisteamer, deze combisteamer verwarmt het zoute water. Vaak veroorzaakt dit roestvorming in de combisteamer (puntjes/aanslag), maar ook op de gebruikte roosters en bakken. Deze roest komt in aanraking met zout verwarmd water en verspreidt zich door de gehele combisteamer. Het kwaad is geschiedt en in uw combisteamer zit nu roest. Deze roest zal zich naar gelang steeds verder in de oven uitbreiden om vervolgens uw oven van binnen uit op te vreten. Lees ook eens uw installatiedocumentatie door welke door uw oven leverancier is aangereikt, ook hier staat de zout problematiek in.

De oplossing

Na jarenlang onderzoek en diverse tests, in samenwerking met de toenmalig operationeel directeur van Rational Grootkeukentechniek, is er een uniek apparaat ontwikkeld en op de markt gezet, welke breed inzetbaar is binnen de grootkeukentechniek.  Dus niet alleen voor Rational, maar ook voor alle andere merken zoals Metos, MKN, Combitherm, Hobart, Unox, Bartscher etc.

De Scalewatcher kan geplaatst worden bij binnenkomst van de waterleiding en zal vervolgens het gehele waterleidingnetwerk en de daarop aangesloten apparaten vrijhouden van kalkaanslag. Dit zonder toevoegingen aan het drinkwater.  Misschien wel net zo belangrijk: Het blijft drinkwaterkwaliteit!

Om de prijs hoeft u het niet meer te laten. Menig zout ontharder  kost al gauw € 2.000,00 en dan rekenen we daar de kosten van het onderhoud aan zout /hars etc. gemakshalve niet mee.  De Scalewatcher, wordt voor een deel gesubsidieerd door de grote combi oven leveranciers en is al leverbaar vanaf € 524,00 en is, na installatie ook nog eens onderhoudsvrij. Zet dit eens af tegen 1 reparatie van bijvoorbeeld de boiler van uw combisteamer.

Klik hier welke Scalewatcher geschikt is voor uw situatie. Het intelligente alternatief voor de behandeling van hard water in horeca, grootkeuken, industrie, agrarische sector,  kantoor of bij u thuis

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen: